Fotoboek – Holland met eigen ogen

16 aug 2012Publicatie

140 Fotografen bekijken Holland met eigen ogen

Eén van deze fotografen is Michel Boontje.

Welk beeld van Holland wil je een Japanse toerist meegeven? Of een Australiër, een Duitser of een Italiaan?
Die vraag is gesteld aan de enthousiaste communityleden van Zoom.nl, het toonaangevende fotoblad van Nederland.

Meer dan 600 fotografen hebben ruim 3000 foto´s bijeengebracht: schitterende foto´s, vrolijke foto´s, actiefoto´s en sfeerrijke foto´s. Maar bovenal foto´s die het wezen van Holland weergeven: de steden, de landschappen, de mensen, de trekpleisters. En dat op een hoogst originele manier.
Uit de aanmeldingen is door fotograaf en schrijver Peter de Ruiter een schitterend boek gecomponeerd met 165 topfoto´s van 140 fotografen. Teksten bij de foto’s leveren toelichting op Nederland en de Nederlanders, nu en vroeger, in het Engels, Duits en Nederlands.

Holland door de ogen van 140 fotografen:

het mooiste exportproduct dat je je kunt voorstellen.

Holland door hun ogen

Dit Fraaie fotoboek over Nederland is samengesteld met 165 foto’s van 140 amateurfotografen die in hun vrije tijd stad en land aflopen om het land in al zijn facetten vast te leggen. Wind, water, wolken, kaas, tulpen en molens: alles wat van Nederland ‘Holland’ maakt staat er in. Maar ook de architectuur ontbreekt niet, evenmin als de dieren die hier rondhuppelen, de seizoenen die zich laten gelden en de mensen die het land bevolken. De foto’s zijn voorzien van feiten en weetjes die duidelijk maken waarom Nederland een land is dat je bijblijft – net als dit boek.

Specificaties:

– 165 foto’s in kleur,
– 140 fotografen,
– 160 blz.,
– Formaat 17 x 24 cm,
– Prijs €17,95.